top of page
madam-blaast-sneeuw-2_edited.jpg

WARMTEPOMPEN VOOR VERWARMING IN HASSELT (LIMBURG)

WARMTEPOMPEN VAN RCO: UITMUNTENDE TECHNIEK

RCO uit Spalbeek bij Hasselt (Limburg) heeft toestellen waarbij de fabrikant de verwarmingstechniek van zijn warmtepompen spectaculair heeft doorontwikkeld : de ZUBADAN warmtepompen (Japans voor "Super Verwarming"). Dit revolutionaire, gepatenteerde, systeem geeft tot -15°C hetzelfde verwarmings-vermogen als bij positieve buitentemperaturen. De verwarming wordt tevens tot een buitentemperatuur van -25°C gegarandeerd. Het systeem kan hierdoor zonder enkel voorbehoud toegepast worden als hoofdverwarming.

Waarom aan warmtepomp beter is dan een pelletkachel:

Warmtepomp is goedkoper (ongeveer de helft van de prijs)

  • Veel gemakkelijker te installeren, geen schouw nodig.

  • Geeft ook koeling in de zomer (airco). 

  • De ruimte is dus winter èn zomer geacclimatiseerd

  • Goedkoop in verbruik 

  • Geen stockage-ruimte nodig: met een pelletkachel moet u een voorraad pellets ergens stockeren (stockage-ruimte nodig) -

  • Geen gezeul met pellets: de pellet kachel moet 1 tot 3 keer per dag bijgevuld worden met pellets. Bij een airco moet u gewoon op de aan-knop duwen, de rest gebeurt vanzelf (of via de weektimer)

  • Een airco heeft een weektimer die uw ruimte perfect op temperatuur houdt en dit volgens uw werkschema.

  • Geen verbranding, geen CO2-vervuiling met airco. Pellets Is ecologisch geen propere oplossing (verbranding), vandaar ook de vraag : gaan we in de toekomst nog mogen pellets verbranden?

 

Het onderhoud dat een pelletkachel vraagt wordt soms onderschat. Zo dient u wekelijks de verbrandingskamer te stofzuigen. Om de 3 maanden is het poetswerk nog wat uitgebreider en eenmaal per jaar is er een grotere onderhoudsbeurt nodig. Warmptepompen zijn daarom veel onderhoudsvriendelijker.

Conclusie: te warm? te koud? Voor de beste airco's, infraroodverwarming en warmtepompen slechts één adres: RCO in Hasselt, Limburg! 

bottom of page